|
ostatnia nadzieja |
| Autor |
Wiadomość |
nocnyfok
User

|
Wysłany: 2010-06-19, 22:22 ostatnia nadzieja
|
|
|
Witam Was drodzy forumowicze i proszę o pomoc ponieważ spróbowałem już wszystkiego i jesteście moją ostatnią nadzieją.
Otóż postanowiłem wczoraj ściągnąć Steam'a w tym celu pobrałem odpowiedni plik i zacząłem instalację wszystko zakończyło się pomyślnie do momentu aktualizacji Steama mianowicie wyskakuje mi następujący komunikat: Steam.exe (main exception): To run Steam, you must first connect to the Internet.
Przyznam, że mnie to zaskoczyło. Jednak nie poddając się zapytałem wujka google co on o tym myśli.
Niestety problemu nie rozwiązałęm a próbowałem wielu pomysłów:
- firewalla nie mam więc nie on jest źródłem problemu
- usunąłem nawet na chwilę oczywiście antywirusa bez efektu
- odblokowałem w routerze odpowiednie porty :1200, 27000-27015 itd.
- usunąłem plik ClientRegistry.blob też bez efektu
- instalowałem steama w innych częściach dysku też bezskutecznie
Dostawcą internetu jest GH Net. Roter to TP link model : TL-WR740N system operacyjny to Windows 7.
Jestem już zdenerwowany swoją bezsilnościa ponieważ chciałęm pograć legalnie w cs'a chciałem im dać zarobić a tu prosze kłódy pod nogi mi rzucają.
Pozdrawiam Łukasz |
|
|
|
 |
#Admin
Zaw. Opierdalacz

|
Wysłany: 2010-06-19, 23:31
|
|
|
Informacja którą wyświetlił steam informuje o twoim " niby" braku internetu.
W jaki sposób łączysz się z internetem za pomocą wspomagania proxy czy poprzez ppoe lub dsl?
Pozdrawiam
Paweł |
|
 |
nocnyfok
User

|
Wysłany: 2010-06-20, 15:16
|
|
|
Teraz jestem z dziewczyna u jej rodzicow i tutaj bez problemu steam mi sie zaktualizowal.
Wiem co znaczyl ten napis ale zrozum moje zdziwnienie przeciez posiadam dostep do internetu w koncu jakos steam'a sciagnalem
Z cala pewnoscia nie lacze sie z internetem za pomoca proxy.
Pozostaje zatem ppoe tudziez dsl. Ja bym sie zastanawial nad problemem z routerem bo tutaj tzn w przypadku innego dostepu do internetu nie ma problemu. Moze to wlasnie kwestia odblokowania portow tylko nie wiem czy robie to dobrze... Poki co robie to nieefektywnie
Pozdrawiam i licze na pomoc |
|
|
|
 |
#Admin
Zaw. Opierdalacz

|
Wysłany: 2010-06-20, 15:23
|
|
|
Możliwe że to wina windows 7 i steam z nim nie współgra jak trzeba spróbuj odpalić program steam.exe z kompatybilnością do windows XP
Pozdrawiam serdecznie |
|
 |
nocnyfok
User

|
Wysłany: 2010-06-20, 19:45
|
|
|
Hmm nieprecyzyjnie sie wyrazilem.
Ja caly czas uzywam tego samego komputera(laptop).
Wiec problem z kompatybilnoscia miedzy steamem a windowsem 7 raczej nie jest przyczyna.
Moze macie jakies inne pomysly? |
|
|
|
 |
#Admin
Zaw. Opierdalacz

|
Wysłany: 2010-06-21, 00:43
|
|
|
Czyli wcześniej chodziło tobie ok wszystko?
[ Dodano: 2010-06-21, :44 ]
a czy po odinstalowaniu próbowałeś wywalić katalog z ustawieniami i pozostałościasmi całego cs'a? |
|
 |
dmc
Moderator

|
Wysłany: 2010-06-21, 07:22
|
|
|
Ja mam windows 7 i steam - działa bez zarzutu.
Odsyłam cię tutaj:
| Kod: | | http://cs-amx.info/topics26/programy-kolidujace-ze-steamem-vt5786.htm#10557 |
Jeżeli nadal to nie będzie problemem, to spróbuj uruchomić steama w trybie zgodności "Vista" oraz jako administrator. |
|
|
|
 |
#Sylwek
Wspomagacz

Steam: 14195470
|
|
|
|
 |
nocnyfok
User

|
Wysłany: 2010-06-21, 13:14
|
|
|
| Admin napisał/a: | Czyli wcześniej chodziło tobie ok wszystko?
[ Dodano: 2010-06-21, :44 ]
a czy po odinstalowaniu próbowałeś wywalić katalog z ustawieniami i pozostałościasmi całego cs'a? |
Od początku nie chodziło...(czyli będąc w domu po sćiągnięciu i instalacji) Tylko wczoraj jak odwiedziłem Gorlice to miałem ze sobą laptopa, podłączyłem się z siecią i steam się bez problemu zaktualizował. Dziś gdy wróciłem do domu dalej nie działa. Uruchomienie ze zgodnością z Vistą nic nie pomaga ani włączenie jako administrator. Jak już wspomniałem w Gorlicach użyłem tego samego komputera i tam zapora windows nie przeszkadzała steamowi żeby się zaktualizował więc to też prawdopodobnie nie jest przyczyną
Wszytkie pozostałości także usunąłem... |
| Ostatnio zmieniony przez nocnyfok 2010-06-21, 13:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|